Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0343-561505 - Graaf van Lynden van Sandenburgweg 2, 3945 PB Cothen

Laatste nieuws!

 

Openingstijden:

do t/m za vanaf 18:00u
zo 13:00 tot 20:00u doorlopend

Lunch en doordeweekse dagen vanaf 8 personen op reservering

 

Streekrestaurant de Pronckheer
 
Cothen, 20 juni 2017
 
Aan al onze gasten en andere relaties. 
Na bijna 25 succesvolle jaren in ons Streekrestaurant de Pronckheer, verleggen we begin 2018 onze koers. We gaan ons vanaf februari 2018 volledig richten op de activiteiten in Distilleerderij de Pronckheer. Op dat moment gaan we ons à la carte restaurant sluiten. 
 
In de afgelopen tien jaren kreeg de distilleerderij een steeds belangrijkere plaats binnen onze activiteiten. Onze distilleerderij begon met de ontwikkeling van levenswaters van overtollig fruit uit de Kromme rijnstreek. 
Al snel volgde de succesvolle herintroductie van het Utrechtse jenevermerk Staffhorst. We brachten in samenwerking met Bastiaan Staffhorst de smaken van vroeger weer tot leven op basis van het proeven van een oude fles uit 1972.  
In 2016 introduceerde Distilleerderij de Pronckheer met succes een assortiment Kopstootjes gemaakt van speciaalbieren van microbrouwerijen uit Nederland en België.  De distilleerderij produceert op dit moment al voor ongeveer 20 microbrouwerijen een uniek bijpassend distillaat. 
Eind 2016 zag een hoge kwaliteit gin het levenslicht, onder de merknaam Goodsack. Goodsack gin is inmiddels te koop in ruim 30 slijterijen, restaurants en cocktailbars in Nederland. 
 
Wat ooit begon vanuit passie en een zoektocht naar een goede bestemming voor overtollig fruit, is uitgegroeid tot een succesvolle distilleerderij.
 
We hebben daarom besloten om ons volledig te gaan richten op innovatie, productontwikkeling en op de productie in onze distilleerderij.  
We blijven daarbij werken vanuit onze filosofie: hoge kwaliteit, maatwerk, innovatief en duurzaam.  
 
Tot begin februari 2018 blijft ons à la carte restaurant open, waarbij we onze gasten nogmaals willen laten genieten van onze klassiekers van de afgelopen 25 jaar.  Met deze sweet memories gaan we met onze gasten terug in de tijd.  U vindt aanvullende informatie op onze facebook pagina en de website www.pronckheer.nl 
 
We vinden het belangrijk om u, als een van onze gewaardeerde gasten of relaties, als eerste  te informeren over onze nieuwe koers.
We zijn er enthousiast over en hopen u er de komende maanden persoonlijk over te kunnen vertellen bij het serveren van een van onze klassiekers in ons streekrestaurant. 
We laten u dan ook graag proeven van de mooie producten uit onze Distilleerderij. 
Met vriendelijke groet, 
Arjan Smit & Inge Stolk 
 

 Jason van de Veltmaete Utrecht business

http://www.veltmaete.nl/wp-content/uploads/De-Pronckheer.pdf

 

 Superprovincie        

 http://www.pronckheer.nl/in-het-nieuws/op-youtube                                                                            

VerbondprijsEen product alleen op de menukaart, is maar eenzaam. Maar een gerecht met een verhaal van herkomst dat samengaat met een perfecte bereidingswijze: dat proef je! Onze ervaring is dat de beste productinnovaties gerealiseerd worden door producent en kok samen. In de tuin, op het veld of in de keuken. Het Streek & Smaak Verbond stimuleert dit en wil hiervoor een verbondsprijs uitreiken.

Arjan Smit van Proeverij De Pronckheer in Cothen blinkt als chef kok en restaurateur uit in deze `ketensamenwerking`. Hij werkt graag met verse regionale producten, die het liefst kleinschalig geteeld zijn. Hij laat zijn gasten genieten van wat het  seizoen biedt en wendt hiervoor veel culinaire creativiteit aan, zonder poespas.

Wilt u meer lezen?

GastIsDeRecensentInge en Arjan hebben geen vast personeel, nemen de telefoon op met hun voornaam en weten van elk ingrediënt waar het groeide, of geleefd heeft. Een bezoek aan restaurant Proeverij De Pronckheer, winnaar van de Gouden Pollepel 2007.

Het is vier uur 's middags. Gastvrouw Inge Stolk vouwt de servetten, kok Arjan Smit is 'achter', hij bereid de gerechten voor. De grote ovalen tafel in de serre was niet gedekt voor vanavond, maar voor de foto pakt Inge wat couverts.

Wilt u meer lezen?

BiologischParadijsOp een prachtlocatie aan de Kromme Rijn verrast De Pronckheer.

Na een bezoek aan Proeverij De Pronckheer gloeit nog een lang gevoel van behaaglijkheid na. We denken aan de verstilde rust op het terras aan de Kromme Rijn, het enthousiastme van de stellen na een peddeltocht van tien kilometer met lege picknickmand (verstrekt door De Pronckheer, neervallen an de met linnen gedekte tafels! ......

Wilt u meer lezen?