Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0343-561505 - Graaf van Lynden van Sandenburgweg 2, 3945 PB Cothen

Openingstijden:

do t/m za vanaf 18:00u
zo 13:00 tot 20:00u doorlopend

Lunch en doordeweekse dagen vanaf 8 personen op reservering

 

Streekrestaurant de Pronckheer

 Jason van de Veltmaete Utrecht business

http://www.veltmaete.nl/wp-content/uploads/De-Pronckheer.pdf

 

 Superprovincie        

 http://www.pronckheer.nl/in-het-nieuws/op-youtube                                                                            

VerbondprijsEen product alleen op de menukaart, is maar eenzaam. Maar een gerecht met een verhaal van herkomst dat samengaat met een perfecte bereidingswijze: dat proef je! Onze ervaring is dat de beste productinnovaties gerealiseerd worden door producent en kok samen. In de tuin, op het veld of in de keuken. Het Streek & Smaak Verbond stimuleert dit en wil hiervoor een verbondsprijs uitreiken.

Arjan Smit van Proeverij De Pronckheer in Cothen blinkt als chef kok en restaurateur uit in deze `ketensamenwerking`. Hij werkt graag met verse regionale producten, die het liefst kleinschalig geteeld zijn. Hij laat zijn gasten genieten van wat het  seizoen biedt en wendt hiervoor veel culinaire creativiteit aan, zonder poespas.

Wilt u meer lezen?

GastIsDeRecensentInge en Arjan hebben geen vast personeel, nemen de telefoon op met hun voornaam en weten van elk ingrediënt waar het groeide, of geleefd heeft. Een bezoek aan restaurant Proeverij De Pronckheer, winnaar van de Gouden Pollepel 2007.

Het is vier uur 's middags. Gastvrouw Inge Stolk vouwt de servetten, kok Arjan Smit is 'achter', hij bereid de gerechten voor. De grote ovalen tafel in de serre was niet gedekt voor vanavond, maar voor de foto pakt Inge wat couverts.

Wilt u meer lezen?

BiologischParadijsOp een prachtlocatie aan de Kromme Rijn verrast De Pronckheer.

Na een bezoek aan Proeverij De Pronckheer gloeit nog een lang gevoel van behaaglijkheid na. We denken aan de verstilde rust op het terras aan de Kromme Rijn, het enthousiastme van de stellen na een peddeltocht van tien kilometer met lege picknickmand (verstrekt door De Pronckheer, neervallen an de met linnen gedekte tafels! ......

Wilt u meer lezen?